شهرام موحدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: گوشتی که آلوده به تب کریمه کنگو باشد هیچ گونه علامتی ندارد و با آغاز فصل گرما این بیماری تشدید میشود.
وی بیان داشت: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی هست که در کشور ما جزو بیماری های بومی محسوب میشود.
مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان بیان داشت: مردم در این ایام که تب کریمه کنگو وجود دارد، گوشت خریداری شده را با دستکش قطعه قطعه و با نگهدای ۲۴ ساعت در یخچال و سپس فریز کردن آن را مصرف کنند.
وی با اشاره به اینکه فریز کردن مستقیم گوشت بدون نگهداری در یخچال سبب ماندگاری میکروب در گوشت میشود، اضافه کرد: تب کریمه کنگو بیماری مشترک بین انسان و دام است که بیشتر انسانها را درگیر میکند و بسیار خطرناک است.
موحدی با اظهار اینکه با چسبیدن کنه به بدن دام و بروز یک تب گذرا در دام تب کریمه کنگو بروز میکند، گفت: دامداران باید دقت کنند که از تماس دست به کنه و گشتن آن با دست بدون پوشش خودداری کنند.
وی با بیان اینکه پرسنل بیمارستانها، پرسنل دامپزشکی،دامداران، قصاب ها و تمام افرادی که با دام آلوده یا با فرد آلوده برخورد کنند احتمال ابتلا به تب کریمه کنگو را دارند، ادامه داد: با آغاز فصل گرما و بروز تب کریمه کنگو وظیفه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بسیار سنگین است و موظف به تامین بهداشتی انسان است.
مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه امکان ابتلا به تب کریمه کنگو بر اثر تماس خون و ترشحات دام های الوده به انسان نیز وجود دارد، اظهار داشت: سمپاشی یکی از اقداماتی است که برای کنترل بیماری تب کریمه کنگو انجام می دهیم.
وی با بیان اینکه بیش از هفت هزار لیتر سم برای مقابله با تب کریمه کنگو در نظر گرفتیم، ادامه داد: برای مبارزه با این بیماری به بیش از این میزان سم نیاز است.
موحدی از مردم و دامداران خواست که خود آنها سم را تهیه و برای مبارزه با تب کریمه کنگو استفاده کنند، ادامه داد: سمپاشی اماکن دام و محلهای خاص یکی از ضروریات است.
وی گفت: از له کردن کنه با دست، خرید گوشت خارج از کشتارگاهها باید به طور جد خودداری کرد.
موحدی اعلام کرد: با بروز تب کریمه کنگو، هیچ گونه تلفاتی در دام نداریم.
مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: کمیته مبارزه با تب کریمه کنگو را در اداره کل دامپزشکی و همچنین ستاد مدیریت بحران استانداری تشکیل دادیم و بیش از ده هزار پمفلت برای اطلاع رسانی تهیه کرد.
نظر شما